Талібан / REUTERS

Бойовики ісламістського руху "Талібан" 4 та 5 лютого скоїли кілька нападів на військову базу, контрольно-пропускні пункти та відділ поліції в Афганістані, внаслідок чого загинуло майже 50 людей і десятки отримали поранення.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на дані місцевої влади.

Перша атака, яка тривала близько двох годин, була скоєна на військову базу у провінції Кундуз, заявив глава ради провінції Мохаммад Юсуф Аюбі, передає агенція AP. За його даними, були вбиті щонайменше 23 солдати та троє співробітників місцевої поліції, ще 12 людей отримали поранення.

Відео дня

Читайте такожСША і "Талібан" узгодили принципи мирної домовленості

Речник "Талібану" Забіхулла Муджахів підтвердив, що напад був скоєний бойовиками руху. За його словами, вони захопили три поліцейських контрольно-пропускні пункти.

Окрім того, влада повідомила ще про дві атаки в Афганістані, в яких загинула 21 людина.

Ввечері 4 лютого таліби напали на контрольно-пропускний пункт у північній провінції Баглан. Атака тривала понад дві години, в ній були вбиті 11 правоохоронців. Ще п'ятеро поліцейських були поранені, а таліби захопили всю зброю і боєприпаси до того, як прибуло підкріплення. Пізніше військовим вдалось відновити контроль над цим КПП.

Раніше вдень таліби також напали на поліцейський відділ в селі на півночі провінції Саманган. Внаслідок цього загинуло 10 людей, у тому числі одна жінка Також було поранено четверо людей. За даними влади, таліби атакували жінок та дітей.