Фейгін охарактеризував ставлення росіян до Путіна / фото УНІАН

Російський юрист Марк Фейгін пояснив, чому росіяни спокійно ставляться до наявності у президента РФ Володимира Путіна 100-160 мільярдів доларів, про що повідомив американський економіст, співробітник Атлантичної ради у Вашингтоні Андерс Аслунд.

В інтерв’ю виданню «Обозреватель» Фейгін зазначив, що росіяни довіряють Путіна через його активну зовнішню політику, маючи лише окремі претензії, а не загальні.

Читайте такожУ Stratfor проаналізували зброю, яку Кремль демонстрував на параді до 9 травня

Відео дня

«Це все та сама загадкова ентропійна ділянка свідомості російських людей. Я скажу – більшість схвалює це його безмірне багатство. Охопити розумом масштаби цього багатства вони не можуть. Для людини, яка живе на жебрацьку пенсію або жебрацьку зарплату, це просто циферки. Вони міркують, що Путін, звісно ж, дуже багата людина, але наскільки він багатий – зрозуміти неможливо. Наступний етап: вони перекидають місток і кажуть — "він же не може бути бідним, таким же, як ми". Тобто він має бути винятковим в усьому», – зазначив Фейгін.

За його оцінкою, це коктейль зі страху, обожнювання, заздрості і водночас якогось здавленого у підсвідомості, обурення – «чому на його місці не я?».

«Звісно, будь-який дурень розуміє, що такі гроші не заробляються фізичною істотою за одне життя. Зрозуміло, що це гроші самих росіян. Вони вважають, що вони довірили йому цей капітал, до якого вони ніколи не доторкнуться. Але це від політичної довіри – що Путін робить все правильно, особливо у зовнішньополітичному просторі. Щодо внутрішньополітичного простору вони можуть нарікати, але в зовнішньому вони його підтримують. Вони можуть обурюватися: "Чому ми витрачаємо гроші на Венесуелу", але все одно вони підтримують. У них окремі претензії, а не загальні», – пояснив Фейгін.

Зазначимо, американський економіст Андерс Аслунд дійшов висновку, що президенту РФ Володимиру Путіну і його оточенню належать статки на загальну суму $100-160 млрд. При цьому приблизно половина – безпосередня власність глави Росії.