Ілюстрація / REUTERS

У США через пандемію коронавірусу похорон почали знімати на відеокамеру, щоб його могли побачити далекі родичі. На процесію пускають лише близьких.

Про це пише ТСН з посиланням на Fox News.

Коронавірус забирає більше життів у США і по всьому світу, тому навіть на похороні все частіше вдаються до запобіжних заходів проти поширення захворювання. Центр з контролю і профілактики захворювань склав рекомендації, за якими кількість присутніх на похороні має бути обмежена тільки найближчими членами сім'ї. Для інших церемонія може транслюватися в Інтернеті.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині поховали померлу від коронавірусу жінку

Такі заходи потрібні для того, щоб підтримувати “соціальне дистанціювання”, а не через ризик зараження COVID-19 від померлої людини.

У Великій Британії також почали проводити поховання дистанційно. В Ірландії ж рекомендували відкласти проведення поховання, а в Італії, яка серйозно постраждала від спалаху китайського вірусу, похорон заборонили.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на даний час зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельні. В країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.