REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав сьогодні на нараді в Москві.

«Голова уряду звернувся з листом продовжити заходи, яких ми вжили у відповідь на ці дії наших партнерів, деяких країн. Я сьогодні згідно з цим листом підписав указ про продовження дії окремих спеціальних економічних заходів з метою гарантування безпеки Російської Федерації, і прошу уряд оперативно підготувати і видати відповідну постанову уряду», - сказав Путін.

«При цьому, як і пропонував голова уряду, ми наші заходи у відровідь продовжуємо на рік, починаючи від сьогодні. Я думаю, що це буде хорошим орієнтиром для вітчизняних сільгоспвиробників», - підкреслив Путін.

Відео дня

У свою чергу прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запевнив, що «все буде зроблено».

«Зараз документ у стадії підготовки», - сказав Медведєв.

Читайте такожРосія враховуватиме позицію Греції та Угорщини під час підготовки контрсанкцій

Як повідомлялося, сьогодні, 24 червня, глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов заявив про можливість включення до списку продовольчого ембарго кондитерських виробів, рибних консервів і квітів.

22 червня Європейський Союз прийняв рішення, яким продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року.

Зокрема, санкції стосуються доступу до європейського фінансового ринку для окремих російських банків і компаній, торгівлі зброєю і товарами подвійного призначення, а також експорту певних технологій, пов'язаних з енергетичним сектором.

Продовження економічних санкцій проти РФ є результатом домовленості лідерів Євросоюзу зв'язати ці санкції з повним виконанням до 31 грудня Мінських домовленостей. Це було вирішено під час засідання Європейської Ради 19-20 березня.

Довідка УНІАН. Влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія і ряд інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій було запроваджено ще в березні – після анексії РФ українського Криму.

7 серпня 2014 року російська влада офіційно оголосила про заборону поставок ряду продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти Росії. Серед держав, що потрапили під дію російських санкцій, США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.