Исламское государство ИГИЛ / REUTERS

Як передає FoxNews, документ підтримали 383 депутата, жоден не проголосував проти.

"Коли ІДІЛ систематично знищує християн, єзидів та інші етнічні та релігійні меншини, це не тільки серйозна несправедливість, але і загроза цивілізації як такої. Ми повинні назвати насильство своїм ім'ям - геноцидом", - заявив один з ініціаторів резолюції республіканець Джеф Фортенберрі.

У свою чергу спікер Палати представників Пол Райан закликав адміністрацію президента Барака Обами вжити заходів у світлі недавніх нападів ІД на християн.

Відео дня

Читайте такожУ Великобританії вимагають визнати злочини "Ісламської держави" геноцидом

"Минулого тижня бойовики ІДІЛ вбили 16 людей, включаючи 4 католицьких черниць в будинку престарілих в південному Ємені. Це останнє з низки жорстоких нападів, скоєних ІДІЛ проти християн та інших меншин. Тим не менше адміністрація досі не назвала це тим, чим воно є, - геноцидом", - сказав він.

Повідомляється, що це питання також буде розглянуте й Сенатом США.

Крім того, Палата представників 392 голосами (при 3 проти) підтримала створення міжнародного трибуналу, який би стосувався "звірств режиму Асада, ІДІЛ та пов'язаних груп".

Також зазначається, що як мінімум троє з претендентів на номінацію кандидатами в президенти США - республіканці Марко Рубіо, Тед Круз і демократка Хілларі Клінтон - вже закликали адміністрацію Обами визнати звірства ІД проти християн геноцидом.

Читайте такожООН назвала число рабів "Ісламської держави" в Іраку