Ілюстрація / REUTERS

Аеропорти і атомні електростанції Великобританії попереджені про необхідність посилити антитерористичний захист у зв'язку зі підвищеним рівнем кіберзагроз, як повідомляє видання The Telegraph.

У минулі 24 години спецслужби випустили ряд попереджень, в яких йшлося про те, що, можливо, терористи розробили способи обходити системи перевірки безпеки.

Читайте такожУ Німеччині запрацював штаб кібервійськ

Відео дня

На думку спецслужб, терористи ІД та інших екстремістських угруповань отримали можливість встановлювати в ноутбуки і мобільні телефони вибухівку, яку можуть не виявити під час перевірок в аеропортах. Саме ці відомості у минулі два тижні стали причиною заборони з боку США і Великобританії мандрівникам з ряду держав проносити з собою в літак ноутбуки та великогабаритні електронні пристрої. Не виключається також, що подібна технічна небезпека може загрожувати і іншим європейським аеропортам.

Схожі побоювання відносяться і до АЕС. Існує ймовірність, що терористи, іноземні шпигуни і "хакери-активісти" досліджують вразливі місця в системі інтернет-захисту атомної промисловості. Як заявив представник британського уряду Олександра Джессі Нормана, атомні електростанції повинні "зробити все необхідне, щоб зуміти протистояти кіберзагрозам, які розвиваються".