Кін пояснив чим загрожує відмова від підтримки України \ фото УНІАН

Якщо США відмовляться від подальшої підтримки України у війні проти РФ, вони втратять статус світового лідера.

Про це в інтерв'ю The Washington Post заявив генерал США у відставці і глава Інституту вивчення війни (ISW) Джек Кін. Він зазначив, що, якщо лідер Китаю Сі Цзіньпін "побачить, що США вмивають руки і, що НАТО, який спочатку доклав зусиль до підтримки України, покаже їх відсутність і також відійде від справ, це підтвердить те, що він говорив останнє десятиліття, що США – слабіюча держава, і він повністю замінить її в якості світового лідера".

А це, як зазначив Кін, спричинить подальший "рознос" світової системи безпеки.

Відео дня

При цьому глава ISW висловив приємне здивування, що Євросоюз "сказав, що це буде червоною лінією", якщо Китай почне підтримувати РФ поставками зброї. Він припустив, що дії з протистояння Китаю "значно зблизять США і Європу".

Він звернувся до політичних лідерів, які хочуть перестати підтримувати Україну і заявив, що результатом такого вчинку стане "перемога Росії/Китаю, велика війна в Європі і на Тихому океані з військами США, а Іран стане більш агресивним зі своїми маріонетками". "Історія доводить, що слабкість перед обличчям агресії призводить до ще більшої агресії", – підсумував Кін.

Загрози з боку Китаю

5 березня канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент США Джо Байден обговорювали Китай. Тоді німецький канцлер висловив стурбованість, що Китай може постачати летальну зброю РФ. Однак влада США запевнила, що чітко попередила Китай про наслідки у випадку таких дій.

А 7 березня глава Китаю Сі Цзіньпін вперше публічно різко розкритикував США. Він звинуватив Вашингтон в організації "кампанії з придушення Китаю".

Вас також можуть зацікавити новини: