Кім Чен Ин проїхався у подарованому Путіним автомобілі/ Колаж УНІАН, фото - REUTERS, скріншот

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час війсськових навчань публічно проїхався в автомобілі, подарованому йому президентом Росії Володимиром Путіним, демонструючи "явний доказ" зміцнення дружби між двома країнами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Поїздка Кіма в п'ятницю на російському лімузині Aurus є "явним доказом дружби між КНДР і Росією, яка всебічно розвивається на новій високій стадії", заявила сестра лідера Кім Йо Чен.

Кім Чен Ин спостерігав за військовими навчаннями в п’ятницю та закликав до "реалістичної" підготовки до бойових дій після спільних щорічних навчань за участю Південної Кореї та Сполучених Штатів, завершених цього тижня.

Відео дня

"Тільки реалістична підготовка, безпосередньо пов’язана з бойовими діями, може підготувати солдатів як справжніх бійців", – сказав Кім, повідомляє KCNA.

У лютому російський диктатор Володимир Путін подарував Кім Чен Ину російський представницький автомобіль "Аурус". Повідомлялося, що лідер КНДР став першим із закордонних лідерів, хто отримав цей автомобіль у подарунок.  

КНДР і Росія

Як писав УНІАН, 4 січня влада США повідомила, що Росія почала використовувати балістичні ракети північно-корейського виробництва для ударів по Україні. 

Південна Корея заявила, що зараз КНДР використовує Україну  як випробувальний полігон для ракет, здатних нести ядерний заряд. 

Вас також можуть зацікавити новини: