Китай незадоволений словами НАТО / фото ua.depositphotos.com

Пекін розлютився через зміст комюніке НАТО з саміту у Вільнюсі, в якому стверджується, що Китайська Народна Республіка кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям Альянсу.

"Зловмисні гібридні та кібероперації КНР, а також його конфронтаційна риторика та дезінформація націлені на союзників і завдають шкоди безпеці Альянсу", - цитує Reuters комюніке.

Згідно з документом, Китай використовує широкий спектр політичних, економічних та військових інструментів для збільшення своєї глобальної присутності та проектування потужності, зберігаючи при цьому непрозорість своєї стратегії, намірів та військового нарощування

Відео дня

"Зміст комюніке, пов'язаний із Китаєм, ігнорує основні факти, спотворює позицію та політику Китаю та навмисно дискредитує Китай. Ми рішуче виступаємо проти і відкидаємо це", - різко відповіли у місії Китаю в Європі.

При цьому КНР виступила проти "просування НАТО на схід до Азіатсько-Тихоокеанського регіону" і попередила, що будь-які дії, які загрожують правам Пекіна, отримають рішучу відповідь.

Позиція Китаю - останні новини

6 липня лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування війни і бойових дій, щоб підвищити шанси на перемогу в реальних боях.

Днями генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай "витягує уроки з військових невдач Москви" і реакції міжнародного співтовариства на триваючу війну в Україні. Зокрема, КНР залякує інші країни.

Вас також можуть зацікавити новини: