Кабінет Міністрів воєнного часу Ізраїлю зосередиться виключно на "проблемах безпеки" / фото ua.depositphotos.com

Правляча коаліція Ізраїлю заявила, що хоче сформувати рідкісний надзвичайний уряд разом з опозицією після суботніх атак з боку ХАМАС, в результаті яких загинуло понад 900 ізраїльтян.

"Всі глави коаліції без винятку підтримали створення національного надзвичайного уряду і уповноважили прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху діяти з метою його створення", - йдеться в заяві партії прем'єр-міністра "Лікуд" у вівторок, пише Bloomberg.

Деякі лідери опозиції, в тому числі колишній прем'єр-міністр Яїр Лапід і колишній міністр оборони Бенні Ганц, заявили на вихідних, що підтримують такий крок.

Відео дня

Розширений уряд може послабити вплив крайніх правих членів кабінету Нетаньяху на розробку планів бойових дій. Ганц заявив, що Кабінет Міністрів воєнного часу зосередиться виключно на "проблемах безпеки".

Політична ситуація в Ізраїлі

Ця подія послідувала за місяцями політичних заворушень в Ізраїлі через плани Нетаньяху послабити судову систему, при цьому розбіжності перекинулися і на збройні сили.

Лідер партії "Ісраель Бейтену" Авігдор Ліберман, колишній міністр оборони, закликає до наземного вторгнення в сектор Гази, щоб викорінити і знищити ХАМАС після руйнівного нападу терористичної організації на Ізраїль. Він повторив, що його партія увійде в уряд єдності за умови, що ХАМАС буде ліквідований і що всі домовленості, що дозволяють надавати фінансову допомогу газі з Катару та інших джерел, будуть припинені.

Вас також можуть зацікавити новини: