ЄС працює над новим пакетом санкцій / фото ua.depositphotos.com

Євросоюз майже завершив підготовку нового пакету санкції проти Російської Федерації за повномасштабне вторгнення в Україні.

Однак, малоймовірно, що туди увійде заборона на імпорт російського трубопровідного газу, пише Politico. Це видання підтвердили одразу декілька європейських дипломатів. Зазначається, що проти таких заходів виступають країни, які досі закуповують трубопровідний газ у Росії.

"З того, що я чув, дуже малоймовірно, що це пройде", - заявив дипломат із країни, яка раніше перестала купувати російський трубопровідний газ.

Відео дня

Водночас Інший політик наголосив, що 11 пакет економічних обмежень практично готовий, однак спроба включити до нього такий захід навряд чи вдасться.

У виданні зазначили, що до повномасштабної війни в Україні Росія постачала майже 40% газу, який потрібний ЄС. Наразі обсяги поставок впали до 8%. Постачання газопроводами "Північного потоку" до Німеччини та "Ямалу" до Польщі повністю припинилися.

11-й пакет санкцій ЄС - що відомо

У лютому до річниці вторгнення РФ в Україну ЄС затвердив і ввів у дію 10-й пакет санкцій проти агресора. 

За словами журналістів, новий пакет санкцій буде спрямований в першу чергу на припинення обходу вже запроваджених санкцій. За неофіційною інформацією, туди можуть додати кілька китайських компаній, які допомагають російському ВПК.

Очікується, що документ буде ухвалений в травні.

Вас також можуть зацікавити новини: