Всеправославний Собор на Криті

Лідери світових православних церков зібралися вперше за понад 1200 років, попри бойкот із боку російської та трьох інших церков.

Попри десятиліття підготовки, православні лідери не змогли напередодні зустрічі на Криті подолати суперечності. Російська церква, яка об’єднує разом із парафіями в Україні близько 300 млн людей, а також Грузинська, Болгарська церкви та базований у Сирії Антіохійський патріархат бойкотують Всеправославний собор.

У заяві, оприлюдненій 17 червня, патріарх Московський Кирил висловив думку, що релігійні лідери, які зібралися на острові Крит, могли б підготувати збори за участю всіх ієрархів у більш пізній термін. Минулого тижня Верховна Рада України ухвалила звернення до архієпископа Константинополя, вселенського патріарха Варфоломія 1-го із закликом надати автокефалію православній церкві в Україні. У своєму зверненні депутати закликали Варфоломія визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким у порушення канонів Київська митрополія була приєднана до Московського патріархату.

09:58, 21.06.2016
11124
Дивіться також
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся