europarl.europa.eu

Такі пропозиції прозвучали у понеділок в Брюсселі під час засідання Комітету Європарламенту, на якому обговорювалося погіршення ситуації на сході України.

Зокрема, глава делегації ЄП в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович (європейські народники) зазначив, що засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке пройде у цей четвер, буде можливістю „надіслати сильний сигнал Москві, встановивши обмежувальні заходи, тому що є чіткий зв’язок між військовою наступальною активністю підтриманих Росією сепаратистів з політикою Москви”. „Я вважаю, що наступного четверга ми повинні провести дискусію щодо проведення першого засідання Комітету асоціації, яке пройде в Брюсселі”, - додав він.

Читайте такожШтайнмаєр: ЄС може накласти нові санкції проти РФ

Відео дня

Чарльс Теннок (консерватор) назвав обстріл Маріуполя „терористичною атакою” та „злочином війни”. „ЄС зараз має наслідувати приклад США та збільшити режим санкцій, заборонити доступ до SWIFT – це буде дуже сильним сигналом Москві, що вони більше не можуть мати справу з нашою банківською системою, але це розділить держави-члени”, - сказав політик.

Теннок закликав держави-члени НАТО та ЄС „робити те, що робить Росія – постачати українським збройним силам з тим, щоб вони могли захищати себе від російської агресії”.

Депутат Яцек Саріуш-Вольський (європейські народники) розкритикував заяви з закликами до Росії „використати свій вплив на своїх власних терористів”. „Це наївно та контрпродуктивно. Це – продовження російської пропаганди, і ми повинні це припинити. Нам треба більше санкцій за більше війни, нам потрібні переговори в Женевському форматі, а не нормандському, ми повинні постачати (військове обладнання) – чи то НАТО, чи окремі держави, щоб українці могли захищатися. Якщо ні, то Росія піде далі до Криму і до Придністров’я, Луганська та Донецька республіки повинні бути визнані терористичними організаціями”, - заявив він.

Читайте такожУ Лаврова заявили, що санкції не вплинуть на політику РФ стосовно України

Депутат Пятрас Ауштрявічюс (ліберал) зазначив, що те, що сталося у Маріуполі, „ще раз довело, що Москва не зупиняється”. „Якщо ми вважаємо, що для Росії повинно бути більше санкцій, Росія думає по-іншому. Я цитую: „Поступово зняти всі санкції за те, щоб не взяли Київ”. Вони погрожують взяти Київ, якщо ми не скасуємо навіть вже існуючі санкції. У нас є мораль та політичні зобов’язання перейти від санкцій до бойкоту”, - закликав політик.

Аушрявічюс зазначив, що якщо Росію не зупинити економічними санкціями, треба бойкотувати міжнародні спортивні заходи. „Наш принцип повинен бути – більше за більше – більше санкцій”, - наголосив він.