Запоріжжя. 26 квітня. УНІАН. Прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу за фактом невиплати державним підприємством «Кремнійполімер» понад 8,8 млн. грн. заробітної плати.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури, підставою для порушення кримінальної справи стало встановлення факту «безпідставної невиплати посадовцями ЗДП «Кремнійполімер» заробітної плати (за період з листопада 2008 по серпень 2010 року на суму 8 млн. 808 тис. 100 грн.) і ухилення ними від сплати внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (на суму 5 млн. 959 тис. 100 грн.)».

Дії посадовців підприємства кваліфіковані як злочини, передбачені ч. 1 ст. 175 і ч. 3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України (невиплата заробітної плати і ухилення від сплати страхових внесків на загальнодержавне пенсійне страхування).

Відео дня

Довідка УНІАН. ЗДП «Кремнійполімер» найбільший на території СНД і єдиний в Україні виробник кремнійорганічних продуктів (силіконів) та інших кремнійорганічних сполук, перелік яких перевищує 200 найменувань.