Кориця може підтримувати фертильність, заявила дієтологиня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кориця пропонує жінкам кілька переваг для здоров'я, крім її чудового смаку. Експерти стверджують, що ця ароматна спеція містить сполуки, які різними способами сприяють жіночому здоров'ю, пише indianexpress.com.

"Кориця може підтримувати фертильність за допомогою різних механізмів. Вона може регулювати менструальний цикл і посилювати овуляторну функцію, створюючи сприятливе середовище для зачаття. Її вплив на чутливість до інсуліну та регуляцію рівня цукру в крові має вирішальне значення, забезпечуючи стабільні метаболічні умови для репродуктивного здоров'я", - розповіла дієтологиня Джухі Капур.

Фахівчиня додала, що багата на антиоксиданти кориця бореться з окислювальним стресом, захищаючи репродуктивні клітини від ушкоджень.

Відео дня

"Крім того, її протизапальні властивості сприяють більш здоровому репродуктивному середовищу", - додала Капур,

За її словами, вважається, що спеція підтримує здоров'я матки і може допомогти в лікуванні таких станів, як синдром полікістозних яєчників.

Консультантка-дієтологиня Іншара Махельдві погодилася з попередніми твердженнями і поділилася, що кориця відома своїми протизапальними властивостями, які можуть бути особливо корисними для жінок, які відчувають менструальний дискомфорт:

"Це може допомогти полегшити менструальні спазми і зменшити запалення".

Дієтологи рекомендують сміливо додавати корицю до свого раціону, наприклад, заварюючи на ніч воду з паличками кориці, випиваючи чай з корицею, посипаючи спецією десерти або додаючи її у різні страви.

Раніше дієтологиня назвала пряність, якою вона посипає всі страви.

Вас також можуть зацікавити новини: