Астронавт показав, як складно зробити в космосі бутерброд з медом / колаж УНІАН, скріншоти

Багато хто знає, що при відсутності гравітації рідини поводяться зовсім інакше. Астронавт Султан Аль-Неяді показав відео, що зачаровує, на якому видно, як в космосі поводиться такий відомий продукт, як мед.

Чоловік записав на космічній станції відео, як він намагається приготувати в космосі солодкий сніданок - бутерброд з медом. Виявилося, що це завдання не з легких.

Аль-Неяді на відео постав зі шматком хліба, який "плавав" перед ним. Потім він взяв пляшку меду та "бризнув" мед на шмат хліба.

Після того, як солодкий продукт покинув пляшку, відбулася магія космосу – замість того, щоб просто витікати, мед набув форми кулі, яка приземляється на хліб і прилипає в тій же формі. Астронавт склав шмат хліба так, що видавив мед зі свого сандвіча, після чого приступив до сніданку.

Чи можна посмажити картоплю фрі в невагомості - відповідь вчених

У Європейському космічному агентстві з'ясували, що смаження картоплі пов'язане зі складними фізико-хімічними процесами, під час яких відбуваються тепломасообмінні процеси разом зі збільшенням і відривом від картоплі під впливом гравітації бульбашок водяної пари. У космосі все стає складніше.

На процеси, що відбуваються під час смаження, сильно впливає підйомна сила і гравітаційне прискорення. Без підйому бульбашки можуть прилипати до поверхні картоплі, огортаючи її шаром пари, який, на думку дослідників, залишатиме продукт сирим і непридатним для вживання.

Вас також можуть зацікавити новини: