
Мережа ресторанів швидкого харчування Kentucky Fried Chicken (KFC) тривалий час ретельно охороняла свій рецепт кляру для курки, унікального смаку якому надавала суміш спецій, яку ніхто не міг відтворити. Однак у 2016 році журналіст Chicago Tribune взяв інтерв'ю у Джо Ледінгтона, племінника засновника мережі KFC полковника Сандерса. Леддінгтон оприлюднив старовинний рецепт, який, за його словами, і був тією секретною сумішшю.
Як пише TastingTable, KFC офіційно ніколи не підтверджувала правдивість цього рецепта, але тести на смак показують, що він досить схожий.
До його складу входять 11 спецій: сіль, чорний перець, базилік, орегано, чебрець, сушена гірчиця, паприка, селерова сіль, часник, а також велика доза білого перцю і трохи сушеного імбиру, які широко використовуються в китайській кухні.
Тепер, коли у вас є весь список спецій, час приготувати ідеальний кляр для смаженої курки, при цьому важливо не забути ще один інгредієнт для поліпшення смаку - глутамат натрію. Багато хто вважає, що KFC теж його використовує, хоча він не був частиною рукописного рецепта.
Однак це тільки половина шляху - друга частина секрету в самому способі приготування.
KFC готує свою смажену курку способом, який називається "смаження під тиском" і дає змогу отримати надхрустку курку. Однак у домашніх умовах є альтернатива цьому способу. TastingTable радить відварювати курку перед смаженням, щоб вона вийшла хрусткою зовні, але соковитою та вологою всередині.
Також курочку рекомендується замаринувати перед приготуванням, найкраще - на ніч.
Раніше УНІАКН ділився рецептом смачних крилець барбекю, які можна як приготувати на мангалі, так і запекти вдома в духовці.