Співробітники СБУ спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури під час масштабної вирубки лісу затримали злочинне угруповання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Відео дня

Читайте такожРада заборонила суцільну вирубку лісів у Карпатах

Як повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, п'ять осіб на чолі з одним із підприємців Харкова протягом 2019 здійснювали масову вирубку лісу на території Зміївського району Харківської області. Група мала професійне обладнання та здійснювала вирубку тільки цінних порід дерев, дубів і ясенів.

За даними досудового слідства, незаконно вирубана деревина реалізовувалася на території Харкова. Нанесений державі збиток оцінюється в суму понад 5 млн грн.

Учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Під час затримання двоє учасників групи намагалися втекти, але безуспішно.

Під час обшуку за місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці виявили два пістолети та гранати.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області посадові особи ДП "Красноградське лісове господарство" вирубували ліс на суму понад 6 млн гривень.

За словами правоохоронців, на території Наталинського лісництва незаконно вирубано 193 дерева, чим завдано збитків на суму понад 2 млн грн. На території Зачепилівського лісництва вирубано 247 дерев, збиток – на 1,3 млн грн. На території Старовірівського лісництва вирубано 225 дерев, державі завдано збитків на суму 2,6 млн грн.