Ілюстрація / REUTERS

У штаті Нью-Йорк набула чинності заборона продавати одноразові пластикові пакети. Натомість у магазинах пропонуватимуть паперові пакети.

Про це передає Громадське з посиланням на The Guardian.

Заборона не стосуватиметься пластикових пакетів, що використовують для доставки їжі, упаковки ліків, сміттєві пакети, пакети для сирого м'яса та риби.

Відео дня

Читайте такожКомпанія Coca-Cola не збирається відмовлятися від використання пластикових пляшок

За декілька тижнів до введення заборони в магазинах з'явилися попередження про зміни. У соцмережах запустили спеціальну кампанію, яка закликає людей використовувати власні багаторазові торбини. Сім'ям із низьким рівнем доходу пропонують безкоштовні сумки для багаторазового використання.

У магазинах продаватимуть паперові пакети. За кожен паперовий пакет підприємства платитимуть 5 центів у місцевий бюджет.

З часом місцеві чиновники хочуть ввести штрафи для підприємств, які не дотримуються заборони. Так, вперше вони можуть бути оштрафовані на 250 доларів, а за повторні порушення — на 500 доларів.

Нью-Йорк став третім штатом після Каліфорнії та Орегону, який ввів заборону на продаж пластикових пакетів. Штати Мен та Вермонт планують також застосувати заборону у цьому році, а штати Коннектикут та Делавер — у 2021 році.

Раніше, з 1 січня, у Таїланді у великих магазинах заборонили одноразові пластикові пакети.