Деревину хотіли вивезти до Румунії / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, 23 січня в результаті обшуку, проведеного співробітниками двох управлінь регіонального главку Нацполіції (захисту економіки і слідчого), Одеської митниці й Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства, вилучено понад 1,3 тис. кубометрів забороненої для експорту лісопродукції.

«Оперативниками було встановлено, що на станції «Кучурган» регіональної філії «Одеської залізниці» стоять 19 залізничних вагонів з лісопродукцією.

Під час санкціонованих обшуків встановлено, що в даних вагонах міститься від 30% продукції ділової деревини - кругляк сосни, яка повинна надійти в Румунію як паливна деревина на адресу підприємства нерезидента», - розповіли в главку.

Відео дня

«У результаті проведеної спецоперації вилучено 1,33 тис. куб. метрів лісової продукції на загальну суму понад 1 млн грн», - повідомив начальник Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції Олексій Семенцов.

Співробітники управління встановили, що керівники приватного підприємства вступили в злочинну змову з посадовими особами лісових господарств України. Останні, зловживаючи службовим становищем, здійснили незаконну вирубку лісу, який надалі намагалися експортувати у залізничному транспорті за межі митної території України на підставі товарно-супровідних документів, в які було внесено свідомо неправдиві відомості.

Читайте такожНа Житомирщині правоохоронці закрили підпільну пилораму

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену продукцію.

Проводиться розслідування за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Як повідомляв УНІАН, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді). Даним документом впроваджено 10-річний мораторій на вивезення цієї продукції за межі митної території України. При цьому до 1 січня 2017 року можна було експортувати соснову деревину. З початку цього року мораторій повністю набув чинності.