Австралія виділить півмільярда доларів на порятунок Великого Бар’єрного рифу / фото Wikipedia

Уряд Австралії має намір закласти в бюджет $500 млн на захист Великого Бар'єрного рифа від наслідків кліматичних змін і забруднення.

Про це повідомляє Mind.ua з посиланням на газету The Sydney Morning Herald.

Зокрема, понад $200 млн має піти на зміну методів ведення сільського господарства і покращення якості води, $100 млн – на дослідження з відновлення рифів, $58 млн – на боротьбу з морськими зірками, які харчуються коралами. Це буде найбільше вкладання коштів у захист навколишнього середовища за всю історію Австралії, зазначає видання.

Відео дня

«Риф – це критично важливий національний актив, який приносить 6,4 млрд в рік для економіки Квінсленда і Австралії і забезпечує 64 000 робочих місць», – сказав прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл.

Великий Барʼєрний риф знаходиться в Тихому океані. Це ділянка Всесвітньої Спадщини і найбільший на Землі природний об'єкт, утворений живими організмами. Він простягнувся вздовж північно-східного узбережжя Австралії на 2500 км і займає площу близько 344 400 кв. км.

Читайте такожВчені знайшли спосіб, як відучити морську зірку пожирати риф

Риф фактично знищується через знебарвлення коралів і забруднення океану, втративши майже половину свого коралового покриття за останні 30 років.

Раніше Всесвітній фонд дикої природи Австралії (WWF) та Австралійський фонд охорони природи оцінили, що необхідно $475 млн на рік, щоб вирішити проблему якості води в рифі.

Нагадаємо, Великий Риф входить у десятку живих істот, які першими зникнуть внаслідок глобального потепління.