Володимир Зеленский / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликає громадян звертатися до Офісу протидії рейдерству для захисту своїх законних прав на майно.

«Ви чули про Офіс протидії рейдерству? Ні? Так? Хай там як – він працює і працює результативно! На проблему рейдерства громадяни справедливо жалілися мені одразу після обрання Президентом. Незаконне заволодіння майном відбувалося по всій країні. Тому одним із першочергових завдань я визначив саме боротьбу з рейдерством... Зіткнувшись із фактами рейдерства, звертайтеся, і ви отримаєте допомогу», - написав він на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожПриміщення Верховної Ради України намагалися захопити рейдери - Гончарук

Відео дня

Як приклад ефективності роботи нової структури президент описав ситуацію з кінорежисером Юрієм Ляшенком, у якого рейдери захопили житло. Незважаючи на перемогу потерпілого в судових процесах, нотаріус відмовився виконувати рішення Верховного Суду. Згодом Ляшенко дізнався, що квартира перереєстрована на третіх осіб.

«Вислухавши кінорежисера, я у супроводі його адвокатів вирушив до новоствореного Офісу протидії рейдерству, де Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації в терміновому порядку ухвалила рішення скасувати незаконну реєстрацію, а міністр юстиції Денис Малюська підписав відповідний наказ. Після того, як усі необхідні документи було отримано, особи, що незаконно займали квартиру кінорежисера, залишили її 30 грудня 2019 року. Юрій Ляшенко повернувся до своєї оселі», - повідомив Зеленський.

Також він нагадав, що Офіс протидії рейдерству розташований в Києві на вул. Сверстюка, 15, контактний телефон: (044) 237-09-96.

Як повідомляв УНІАН, в грудні минулого року Кабінет міністрів відкрив Офіс протидії рейдерству, який покликаний захищати інтереси законних власників.