Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі не очікують конкретних результатів від тристоронніх переговорів щодо газу, призначених на 19 вересня.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

На запитання, чи очікують у Кремлі зближення позицій сторін за підсумками завтрашніх тристоронніх газових переговорів, Пєсков порекомендував звернутися за відповіддю до Міністерства енергетики. «Це в Міненерго», - сказав він.

Відео дня

При цьому прес-секретар президента підкреслив, що газові переговори - це питання економічної доцільності, і профільні міністерства домовлятимуться. «Не варто очікувати від цієї зустрічі конкретних домовленостей, там потрібно вести ще багато копіткої роботи», - зазначив Пєсков.

Читайте такожПереговори з «Газпромом» про транзит газу: Україна запропонує новий контракт терміном на 10 років

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів напередодні тристоронніх газових переговорів затвердив новий план відокремлення газотранспортної системи від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«Ми оновили план анбандлінгу, визначили чіткі терміни, визначили відповідальність кожної сторони», - сказав міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Він наголосив на важливості того, що це рішення було ухвалене напередодні тристоронніх переговорів щодо транзиту газу, які мають відбутися 19 вересня. «Можу констатувати: ми ухвалили необхідні рішення для того, щоб забезпечити відділення ГТС і можливість підписання договору (про транзит газу - УНІАН) відповідно до вимог Третього енергетичного пакета і європейського законодавства», - зазначив міністр.