Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України за підсумками перевірок нарахувала 82,9 млн грн штрафних санкцій суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з реалізації пального в країні, за порушення вимог законодавства.

Читайте такожЦінопад на АЗС триває: бензин і дизпальне подешевшали на 20-60 копійок

Як повідомили в прес-службі Податкової служби, для запобігання і виявлення порушень законодавства у сфері обігу пального та забезпечення надходження в повному обсязі акцизного податку до бюджету податкова проводить низку контрольно-перевірочних заходів з виявлення на території України нелегальних автозаправних станцій (АЗС).

Відео дня

Зокрема, на сьогодні підрозділи контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби провели 282 фактичні перевірки суб'єктів господарювання, а також демонтували 74 «незаконних» об'єкти торгівлі пальним.

Крім того, Податкова служба передала до Національної поліції України 81 матеріал за підсумками перевірок для прийняття подальших заходів.

"Одночасно встановлено 225 сумлінних платників податків, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, з наявними дозвільними документами, зокрема, ліцензії на право здійснення відповідного виду господарської діяльності", - відзначили в прес-службі, додавши, що робота в цьому напрямку триває.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив відповідним органам закрити всі нелегальні автозаправні станції в Україні до 9 січня 2020 року, зазначивши, що всі АЗС будуть працювати за ліцензіями "або не будуть взагалі".

Він уточнив, що вже розпочато 18 кримінальних проваджень, а 31 об'єкт господарювання подав документи для отримання ліцензій.

Податкова служба має намір до 2020 року здійснити 4145 планових перевірок бізнесу, що на 20% менше, ніж очікується за підсумками 2019 року.