Суд поновив на посаді Амосову / ombudsman.gov.ua

Рішенням суду від 15.02.2017р. визнані незаконними та скасовані розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 р. №470-р «Про звільнення Амосової Т.В. з посади генерального директора Державного концерну «Ядерне паливо», а також відповідні накази Міністерства енергетики та вугільної промисловості №90-к/к від 03.07.2013 р. та наказу в.о. гендиректора концерну номер 61-к від 08.07.2013р.

Таким чином, Тетяна Амосова поновлена на посаді генерального директора Державного концерну «Ядерне паливо».  Також суд зобов’язав держконцерн виплатити їй заробітну плату та матеріальну компенсацію за завдану шкоду.

Читайте такожУкраїна за півроку імпортувала зі Швеції 42% ядерного палива, решту - з Росії

Відео дня

Про звільнення з посади гендиректора держконцерну "Ядерне паливо" Тетяну Амосову у липні 2013-го року повідомила міністр Кабінету міністрів Олена Лукаш. За її словами, відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду під керівництвом Миколи Азарова.

Основною метою діяльності Концерну є створення виробництва ядерного палива. Він утворений задля вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом, розвитку уранового та цирконієвого виробництва, створення виробництва елементів власного ядерного палива та потужностей з фабрикації тепловиділяючих збірок тощо. Зараз контроль за діяльністю Концерну “Ядерне паливо” здійснює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.