ДТЕК збільшив імпорт вугілля до 360 тис. т для проходження зими / ілюстрація Reuters

Компанія ДТЕК Енерго у вересні-жовтні імпортувала 356 тис. т енергетичного вугілля для підтримки роботи української енергосистеми, повідомили в прес-службі компанії.

"356 тис. т – cаме стільки палива було імпортовано ДТЕК Енерго для підтримки української енергосистеми протягом вересня-жовтня. І це не дивлячись на дефіцит та рекордні ціни на енергоресурси на світових ринках", – йдеться у повідомленні.

Для цього компанією було підписано дві угоди на постачання сукупно 340 тис. т енергетичного вугілля з Польщі. Його відвантаження розпочалося ще наприкінці серпня.

Відео дня

Компанія також законтрактувала постачання 285 тис. т газового вугілля зі США. Перша суднова партія прибуде до України вже у листопаді.

Друга та третя партії очікуються у грудні та січні відповідно. Також компанія імпортувала вугілля з Казахстану.

"Таким чином, обсяги вже законтрактованого для потреб опалювального сезону газового вугілля, передусім із Польщі та США, на сьогодні склали понад 0,6 млн т. Але це не все, і компанія веде перемовини про додаткові поставки імпортного палива", – повідомили в компанії.

В ДТЕК наголосили, що щодня в роботі одночасно знаходиться від 28 до 30 блоків компанії з усіх працюючих в енергосистемі 36 блоків ТЕС та ТЕЦ. Враховуючи підвищене навантаження, для роботи було використано більше вугілля, ніж планувалося. Станом на 4 листопада на складах ТЕС ДТЕК Енерго знаходиться 410 тис. т вугілля.