В Міненерго назвали кількість знеструмлених міст і сіл / фото УНІАН, Олександр Синиця

Станом на четвер, на 7 грудня, через бойові дії і технічні причини в Україні знеструмлено 408 населених пунктів. Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Планові відключення побутових споживачів не передбачаються, повідомили в Міненерго.  

В Донецькій області залишаються без електроенергії 114 населених пунктів, 134,9 тисячі точок обліку. На Дніпропетровщині з технічних причин знеструмлювались майже 3 тисячі абонентів. На ранок усіх абонентів підключено.

В Запорізькій областічерез бойові дії без напруги залишається 63 населених пункти (близько 26 тисяч споживачів), а в Сумській – у результаті обстрілів знеструмлено 54 населених пункти (2,3 тисячі точок обліку). 

Відео дня

Що стосується Харківської області, то через бойові дії знеструмлено 16,3 тисячі абонентів, заживлено 1,5 тисячі клієнтів. Відбувається огляд мереж, пошкоджених внаслідок нових обстрілів у трьох громадах регіону.  

В Херсонській області залишаються без напруги 45 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку), в Чернігівській – 19 населених пунктів (1,6 тисячі точок обліку).  

Генератори для українців

Раніше УНІАН писав, що українцям порадили купувати генератори, щоб уникнути тривалих відключень світла восени і прийдешньої зими. З таким закликом виступив глава Міністерства енергетики України Герман Галущенко. Він пообіцяв, що система протиповітряної оборони України і Міненерго докладуть усіх можливих зусиль для того, щоб українцям генератори не знадобилися.

Вас також можуть зацікавити новини: