Тимур Турлов зазначив, що ключовим ресурсом в сучасному світі стає людський капітал

Український інвестиційний ринок фундаментально недооцінений, - заявив в інтерв'ю Investory News виконавчий директор Freedom Holding Corp, Тимур Турлов.

За всіма ключовими макроекономічними факторами немає жодних об'єктивних причин, чому Україна не повинна мати ВВП на рівні, наприклад, Польщі.

Відео дня

Темпи економічного зростання в 40% за найближчі п'ять років, про які зараз говорить уряд, не виглядають такими вже амбітними. Навіть якщо ми подвоїмо ВВП, ми не наздоженемо Казахстан. А щоб наздогнати, наприклад, країни Балтії, нам потрібно подвоїти цей показник кілька разів поспіль. Очевидно, що Україна здатна це зробити. Ми можемо наближати цю подію або, навпаки, віддаляти, але рано чи пізно це має статися. Ключовим ресурсом в сучасному світі стає людський капітал. В Україні він досить багатий. Це викликає фундаментальний довгостроковий оптимізм, - заявив експерт фондового ринку.

В Україні поки що не дуже високий рівень інвестиційної грамотності. Але хороша новина в тому, що він скрізь не дуже високий: і в США, і в Німеччині. Там люди теж не розбираються в інвестиціях. І найчастіше більшість інвестиційних рішень вони приймають, виходячи зі спілкування з інвестиційними консультантами.

Експерт зазначив, що іноземці досить охоче інвестують в Україну

Україна зараз демонструє своє бажання змін і проводить досить масштабні реформи. Як би пафосно це не звучало, але сьогодні найдефіцитніший компонент зростання - це довіра. Довіра споживачів, виробників, інших учасників всіх основних елементів суспільства та економіки.

Якщо вдасться перемогти скептицизм, а віра людей в успіх тих чи інших реформ збільшуватися - це може дати дуже великий і стійкий імпульс розвитку економіки. А він, як раз, дозволить нам отримати стабільний курс валют, та активізацію споживчого попиту, зовнішніх і внутрішніх інвестицій. Якщо українці повірять в Україну - в неї повірять всі інші.

Зараз ми спостерігаємо досить великий приплив коштів нерезидентів. Іноземці, в принципі, досить охоче інвестують в Україну. У тому числі, й тому, що країна сьогодні забезпечує досить велику прибутковість. Тому, вони вже приходять сюди, їм поки страшно, але вони вже починають робити якісь кроки, - вважає СЕО Freedom Holding Corp, Тимур Турлов.

ТОВ "Фрідом Фінанс УКРАЇНА" професійний учасник фондового ринку, торговець цінними паперами депозитарна установа. Компанія входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України. На початок 2019 має 12 філій, штат - понад 100 осіб.

ТОВ "Фрідом Фінанс УКРАЇНА" є частиною Freedom Holding Corp (USA). Акції Freedom Holding Corp лістинговані на біржі ОТС QX Best Market в США.

З 15 жовтня 2019 року, торги акціями Freedom Holding Corp почнуться на американській біржі NASDAQ.