Ілюстрація REUTERS

Народний депутат пропонує скасувати оподаткування зарплат працівників, які не досягли 27-річного віку. Про це йдеться в законопроекті, який подав до Верховної Ради депутат від партії "Слуга народу" Олексій Кучер.

Читайте такожСередня зарплата українців за календарний рік збільшилася до 10,5 тисячі гривень

Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України для сприяння працевлаштуванню студентів і молодих фахівців, детінізації ринку зайнятості і доходів населення, а також для зупинки відпливу українських фахівців за кордон.

Відео дня

Згідно із законопроектом, роботодавцям не потрібно буде сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі 918,06 гривень, а також утримувати з працівника прибутковий податок в розмірі 751,14 гривень та військовий збір у розмірі 62,60 гривень.

"Цей акт створить максимально сприятливі умови для студентів, молодих фахівців і роботодавців у налагодженні співпраці; зменшить відплив українських фахівців за кордон, підвищить рівень практичних навичок студентів; зменшить рівень «неофіційного» працевлаштування та мінімізує фінансову залежність студентів", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Відзначається, що схожий досвід вже застосовувався в Польщі, де скасували податок на зарплату співробітників молодше 26 років, і був позитивно оцінений міжнародними експертами.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшилася до 4 173 грн з 3 723 грн.

Національний банк очікує сповільнення темпів зростання заробітних плат в Україні, прогнозуючи підвищення номінальних зарплат на 16% у 2019 році і на 10% у 2020 році, відповідно, або на 7% і 5% - у реальному вираженні.