Марченко назвав суму в бюджеті на комунальні субсидії "достатньою" / фото УНІАН

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що Кабінет Міністрів заклав достатньо коштів у проекті Державного бюджету на 2021 рік, щоб покрити потребу в субсидіях на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте такожКабмін знайшов нове застосування мільйонам, передбаченим на субсидії

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу"Прямий".

"Цього року передбачено 37 мільярдів гривень, а наступного – 36,6. Я вважаю, що цих коштів достатньо. Питання в іншому. Якби ми заклали більше коштів, і ми їх не використовували, було б питання. Це розрахункова величина. Я вважаю, що на цьому етапі цих коштів достатньо, щоб забезпечити потреби. Якщо буде необхідність збільшувати, якщо виникне така ситуація, то ми будемо збільшувати (фінансування субсидій - УНІАН)", - сказав Марченко.

Пояснення голови Мінфіну

Пояснюючи свою позицію, міністр зазначив, що ціна на енергоносії у 2021 році буде нижче в порівнянні з попередніми роками, а мінімальна зарплата істотно зросте (до 6 тисяч гривень з 1 січня і до 6,5 тисячі гривень – з 1 липня наступного року).

"У певної категорії людей не буде потреби звертатися за субсидіями", - додав він.

Що цьому передувало

  • 14 вересня уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету – 2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати-1 трильйон 350 мільярдів гривень. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень. 15 вересня проект бюджету був зареєстрований у Верховній Раді.
  • Проект Державного бюджету на 2021 рік передбачає 104 мільярди гривень на виплату допомог, пільг і субсидій, а в цілому соціальні витрати становитимуть 323 мільярди гривень.