Трансформація Мінінфраструктури дозволить збільшити ВВП на 3% - Сергій Пінькас

Змінити підходи до актуальних проблем інфраструктурної галузі пропонує можливий кандидат на посаду очільника відомства Сергій Пінькас.

В інтерв’ю виданню “Обозреватель” він зазначив, є п’ять шляхів, які не потребують додаткових коштів, але приноситимуть прибуток. Зокрема йдеться про координацію будівництва автошляхів, використання державно-приватного партнерства та залучення іноземних інвесторів. 

Я би запропонував Мінінфраструктури координувати плани ремонтів та виділення коштів всіма розпорядниками на конкретно визначені ділянки. Далі - використовувати мобільні асфальтні заводи. (...) річковий транспорт. (...) За законом у нас просто відсутній річковий транспорт. Й іноземні компанії не можуть зайти на ріку, адже юридично такого виду транспорту немає. Річкова інфраструктура може бути дуже інвестиційно приваблива. Треба створювати законодавство. Порти. Залучити мільярд доларів інвестицій можна дуже просто. Міністерство повинно створити умови для інвестора: визначити порядок залучення інвестицій, встановити форму інвестиційного договору. Попит іноземних партнерів на такі інвестиції дуже високий (...)

Відео дня

І все, що я пропоную, могло б дати приріст ВВП близько 3-4%. І, що найважливіше, на це не потрібно витрачати кошти платників податків”, - розповів Сергій Пінькас.