Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України призначив колишнього народного депутата Єгора Фірсова тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції.

Читайте такожКабмін звільнив голову Держрегуляторної служби Ксенію Ляпіну

Відповідне розпорядження від 20 листопада 2019 року №1074-р опубліковане на урядовому порталі.

Відео дня

"Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Державної екологічної інспекції України, виконання обов'язків голови Державної екологічної інспекції України на начальника управління організаційної діяльності - старшого державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища зазначеної інспекції Фірсова Єгора Павловича", - йдеться в документі.

Як повідомив Фірсов на своїй сторінці в Facebooк, пропозицію зайнятися реформою екологічного контролю він отримав від прем'єр-міністра Олексія Гончарука набагато раніше.

"Пропозиція зайнятися реформою екологічного контролю я отримав від Олексія Гончарука чотири місяці тому. Своє бачення ситуації я виклав спочатку на зустрічі з прем'єром, а потім і особисто президенту Володимиру Зеленському. Потім були сотні зустрічей з працівниками міністерства, співробітниками екологічної інспекції, органами влади. Так поступово була складена детальна "дорожня карта наших подальших дій", - написав він.

За словами Фірсова, кадрове питання в інспекції – це проблема номер один.

"Вникнув у процес, з упевненістю скажу, що екоінспекція - один з найбільш корумпованих органів у країні. Гірше становище тільки в... Хоча є, нічого не може бути гірше ситуації, коли оклад в інспектора 3500 гривень, а накласти санкцію він може на кілька мільйонів. В інспекції досі працюють люди злих геніїв української корупції, кадрове питання - це проблема номер один", – зазначив Фірсов.

Він також заявив, що має намір брати участь у майбутньому конкурсі на посаду керівника відомства, який незабаром відбудеться.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку до кінця року провести "повне кадрове перезавантаження" в Держгеокадастрі, Держгеонадр, Державній архітектурно-будівельній інспекції, Держекоінспекції, Укртрансбезпеці та Укравтодорі.

Довідка УНІАН. Єгор Фірсов був народним депутатом восьмого скликання від "Блоку Петра Порошенка", а також працював у Комітеті Верховної Ради з питань євроінтеграції. В березні 2016 року його позбавили мандата. Отримав освіту у Донецькому національному університеті за спеціальністю правознавство.