Прийняття на службу до центрального апарату МВС Україні водія екс-міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА Леоніда ПРИСТУПЛЮКА проходило з дотриманням усіх вимог законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час допиту в залі засідання Печерського райсуду Києва, який розглядає справу Ю.ЛУЦЕНКА, заявив свідок - начальник Управління працевлаштування кадрів МВС Сергій ШУМИЛО.

«Прийняття ПРИСТУПЛЮКА на службу відповідало всім вимогам закону. Необхідні документи для прийняття його на службу були зібрані», - сказав С.ШУМИЛО, відповідаючи на запитання адвокатів колишнього керівника відомства.

Відео дня

При цьому він зазначив, що ніякого тиску при оформленні до МВС Л.ПРИСТУПЛЮКА на нього особисто ніхто не чинив.

Також на одне з питань з приводу того, чи знав свідок, що Л.ПРИСТУПЛЮК «є людиною ЛУЦЕНКА», С.ШУМИЛО відповів, що не може дати на це стверджувальну відповідь, відзначивши, у той же час, що при працевлаштуванні зазначеної особи начальник Департаменту кадрового забезпечення лише сказав йому, що його потрібно оформити терміново.

У свою чергу на запитання суду, чи є у підсудного якісь питання до свідка, Ю.ЛУЦЕНКО відповів: «Після того, як свідок заявив про повну законності прийняття ПРИСТУПЛЮКА на службу, у мене питань до нього немає. У мене є лише риторичне запитання: чому тоді я в клітці?».

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва розглядає з кінця травня справу Ю.ЛУЦЕНКА, якого Генеральна прокуратура, серед іншого, звинувачує у незаконному оформленні на роботу до міністерства свого колишнього водія і в порушеннях, пов'язаних з наданням квартири та нарахуванням йому пенсії.