Ілюстрація REUTERS

Після введення карантинних заходів люди почали працювати в середньому на 48 хвилин довше. У них також стало більше зустрічей та листувань.

Про це свідчить дослідження американського Національного бюро економічних досліджень, пише Bloomberg.

Читайте такожGoogle подовжує дистанційну роботу через карантин для співробітників ще на рік

Відео дня

Дослідники проаналізували довжину робочого дня приблизно 3,1 млн співробітників 21 тис. компаній з 16 міст Північної Америки, Європи та Близького Сходу. Вони порівняли поведінку співробітників протягом двох восьми тижневих періодів: до і після початку пандемії Covid-19.

Дослідники аналізували дані щодо інтенсивності використання електронної пошти та інформацію про наради. Вони дійшли висновку, що робочий день в середньому збільшився на 48,5 хвилин, кількість зустрічей - приблизно на 13%. Також люди відправляють за день в середньому на 40% більше електронних листів своїм колегам.

У деяких містах, в тому числі в Лос-Анджелес і Чикаго, середня тривалість робочого дня вже повернулася до докарантинного рівня.

Хронологія подій

  • 11 березня 2020 року Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.
  • У квітні 2020 року стало відомо про те, що після карантину, введеного в Україні через поширення коронавірусу, до 30% співробітників у сфері нерухомості залишаться працювати віддалено.
  • 14 липня 2020 року стало відомо про те, що більш ніж половина німецьких компаній хочуть залишити для своїх працівників можливість дистанційної роботи та після завершення епідемії коронавірусу.
  • 28 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Google, яка є однією з найбільших IT-компаній світу, готується до тривалої пандемії. Компанія дозволить співробітникам працювати з дому принаймні до липня 2021 року.