Arcadia Group перейшла у зовнішнє управління аудиторської компанії Deloitte / фото УНІАН Володимир Гонтар

Британський ретейлер Arcadia Group, що володіє брендами одягу Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Burton, Wallis, Miss Selfridge, Evans і Outfit, почав процедуру банкрутства.

Про це повідомляє News.sky.com.

Читайте такожAmazon змінює пошук для просування прибутковіших товарів - WSJ

Відео дня

Arcadia Group перейшла в зовнішнє управління аудиторської компанії Deloitte, яка буде шукати потенційних покупців на бренди ретейлера.

Магазини Arcadia - 444 у Великобританії та 22 в інших країнах — продовжать роботу. У Deloitte пообіцяли, що сайти брендів будуть працювати, а партнери отримають замовлені товари.

Компанія не збирається звільняти співробітників (зараз 9 тисяч працівників з 13 тисяч перебувають у відпустці).

ЗМІ називають Arcadia Group найбільшою корпоративною жертвою пандемії коронавірусу у Великобританії. Голова компанії Ієн Грабінер також пов'язав крах з пандемією, заявивши, що компанія зіткнулася з «занадто суворими» перешкодами.

Британський міністр з особливих доручень, канцлер герцогства Ланкастерського Майкл Гоув назвав історію Arcadia «трагічною», але зазначив, що керівництво компанії припускало помилки.

Міністр у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії Алок Шарма разом з тим наголосив, що британський уряд підтримає постраждалих.