/ ru.tsn.ua

Міністерство соціальної політики має намір спростити заяви на надання субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, прибравши показник розміру доходу і залишивши тільки вид і місце його отримання, а також ввести адміністративну відповідальність за подачу свідомо недостовірних даних.

Про це заявив начальник департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко на брифінгу у Києві.

Відео дня

«Значна частина заяв і декларацій містить помилки, неточності, некоректно заповнені. Ми пропонуємо внести зміни до форми декларацій, згідно з якими громадяни декларуватимуть вид доходу, організацію, де вони отримують дохід і не будуть декларувати розмір доходу. Цю інформацію органи соціального захисту населення отримуватимуть без участі громадян », - сказав він.

Також чиновник зазначив, що міністерство виступає з ініціативою про введення відповідальності за подачу завідомо недостовірних даних у заявах на отримання субсидій.

«Ми пропонуємо уточнити у положенні про призначення житлових субсидій термін «умисне надання недостовірної інформації», і відповідно до цього застосовуватимуться певні санкції», - підкреслив Музиченко.

За словами очільника департаменту, адміністративне покарання застосовуватиметься лише у разі подання свідомо недостовірних даних, а помилки в декларації не стануть приводом для застосування санкцій.

Читайте такожДруга хвиля звернень за субсидіями охопить більше мільйона сімей – Розенко

Як повідомляв УНІАН, станом на 5 червня субсидії на оплату комунальних послуг за новою процедурою, яка почала діяти з 1 травня, вже отримали 345 тис. сімей з 926 тис., що звернулися, а середній розмір призначеної субсидії становить 335 грн.