REUTERS

Польський уряд першим серед європейських країн випустить трирічні бонди на три мільярди юанів ($455,55 мільйона) в Китаї, повідомило китайське державне інформаційне агентство China News Service.

Читайте такожРосія в середині 2016 року випустить перші облігації в юанях

Заступник міністра фінансів Польщі сказав Рейтер в березні, що країна розмірковує про можливий випуск панда-бондів, однак точний обсяг і терміни ще треба узгодити.

Відео дня

Новина про випуск облігацій з'явилася після візиту до Польщі китайського лідера Сі Цзіньпіна на початку тижня.

Bank of China, який за інформацією China News Service є андеррайтером, не став коментувати інформацію у телефонній розмові.

Читайте такожКитай вперше випустив у Лондоні цінні папери на 5 мільярдів юанів

Випуск панда-бондів - номінованих в юанях китайських боргових зобов'язань іноземними емітентами - вперше був дозволений в 2005 році, однак ринок розвивався повільно.

Станом на березень 2016 року обсяг панда-бондів, які знаходяться в обігу, становить всього $2,57 мільярда, відповідно до даних рейтингового агентства Fitch.

Більшість емітентів облігацій, які випускали бонди в минулому, - це міжнародні фінансові інститути, однак у другому півріччі 2015 року китайські регулятори почали розробляти правила, які розширили коло можливих емітентів, в число яких були включені і нефінансові корпорати.