Господарський суд Херсонської області порушив справу про банкрутство державного підприємства "Генічеський солезавод" (с. Приозерне Генічеського району Херсонської області).

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказано у рішенні суду від 6 грудня 2010 р.

Згідно з документом, справа порушена за об`єднаною заявою кредиторів, якими виступають Генічеське районне відділення Пенсійного фонду України, Державна податкова інспекція, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Генічеський районний центр зайнятості.

Відео дня

У рішенні суду сказано, що боржник "має грошові зобов`язання в сумі, що перевищує 300 мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником впродовж 3 місяців після встановленого для їхнього погашення терміну".

Підготовче засідання у справі про банкрутство Генічеського солезаводу призначене на 23 грудня 2010 р. До цього дня Херсонський обласний сектор з питань банкрутства повинен внести на розгляд суду кандидатуру арбітражного керівника.

Також суд заборонив посадовцям заводу здійснювати будь-які дії з реорганізації і ліквідації підприємства та відчуження його майна. Крім того, ввели тимчасовий мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Довідка УНІАН. ДП "Генічеський солезавод" знаходиться в державній власності і за законом України від 7 липня 1999 року №847-ХIY приватизації не підлягає.

Підприємство виготовляє харчову куховарську сіль 1-го сорту з морської води шляхом сонячного випаровування. Річна проектна потужність підприємства - 25 тис. тонн. Річна проектна потужність з випуску йодованої солі - 2 тис. тонн, зокрема: фасована сіль в пакетах масою 1 кг - 1 тис. тонн.