Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів призначив в.о. генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Сергія Мікрюкова.

Читайте такожКРРТ заявив про передчасне відключення аналогового ТБ і загрозу цифровому мовленню

Відповідне розпорядження оприлюднене на Урядовому порталі.

Відео дня

"Покласти тимчасово, строком на один місяць, виконання обов’язків генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення на директора технічного Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Мікрюкова Сергія Анатолійовича", - йдеться в документі.

Раніше посаду генерального директора концерну обіймав Петро Семерей.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний директор КРРТ Петро Семерей заявив про готовність Концерну відключити цифрове мовлення через борги «UA: Перший» і збитки від відключення аналогового телебачення.

У вересні КРРТ відключив аналогове мовлення національного телеканалу «UA: Перший» за борги.

Довідка УНІАН. Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) - державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного і супутникового зв'язку. КРРТ належить до сфери управління адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Замовниками послуг Концерну РРТ є загальнонаціональні телевізійні мовники і радіокомпанії України, обласні, регіональні телерадіокомпанії, комерційні телерадіокомпанії, оператори телекомунікацій та підприємства зв'язку.

КРРТ займається розгортанням і підтримкою експлуатації цифрових телевізійних мереж самостійно та у співпраці з компаніями-провайдерами.

Концерн РРТ обслуговує мережу передавачів компанії «Зеонбуд», більшість з яких встановлені на опорах Концерну.