Маргрет Вестагер / REUTERS

Європейська комісія оштрафувала компанію Google на 1,49 мільярда євро за порушення антимонопольних правил Євросоюзу на ринку онлайн-реклами.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Комісія визнала, що пошуковик зловживав домінуючим становищем на ринку онлайн-реклами.

Відео дня

"Google порушив антимонопольні правила ЄС, зловживав своїм домінуючим становищем на ринку, наклавши ряд обмежувальних положень у контрактах зі сторонніми веб-сайтами, які не дозволяли конкурентам Google розміщувати свої оголошення в пошуковій мережі на цих майданчиках", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВелика Британія оштрафувала Facebook за витік даних користувачів

За даними Єврокомісії, починаючи з 2006 року, компанія укладала контракти зі сторонніми сайтами, забороняючи конкурентам Google розміщувати свою рекламу в пошукових ведучих на цих ресурсах.

"Google зміцнила своє панування в онлайн-рекламі та захищає себе від конкуренції шляхом запровадження договірних обмежень для сторонніх веб-сайтів. Це незаконно, згідно з антимонопольними правилами ЄС. Злочин тривав понад 10 років і позбавляв інші компанії можливості конкурувати", - підкреслила комісар ЄК Маргрет Вестагер, яка відповідає за політику в області конкуренції.

Як повідомляв УНІАН, восени 2018 року Google оскаржив рекордний штраф Єврокомісії у 4,3 мільярда євро у справі про зловживання домінуючим становищем Android на ринку мобільних ОС.