фото GSM Arena

Компанія Motorola, яка зараз належить китайській компанії Lenovo сьогодні офіційно представила смартфон Moto Z4.

Читайте такожMeizu представила свій новий смартфон 16Xs (фото)

За характеристиками новинка належить до моделей середнього рівня, але оцінюється в $500. І це при тому, що навіть недавно представлений смартфон Lenovo Z6 Youth Edition того ж середнього рівня за привабливіших характеристик коштує $159, пише itc.ua.

Відео дня

В основі Moto Z4 лежить SoC Snapdragon 675 — ця ж платформа використовується в анонсованому середнячкові Meizu 16Xs за $250. Об'єм оперативної пам'яті — 4 ГБ флеш-пам'яті — 128 ГБ. Інших варіантів не передбачено, але є підтримка карт пам'яті microSD.

Смартфон отримав екран OLED діагоналлю 6,4 дюйма з каплевидним вирізом під фронтальну камеру з роздільною здатністю 25 Мп. Розширення дисплея, прикритого захисним склом Gorilla Glass 3, становить 2340х1080 пікселів, під його поверхню вбудований сканер відбитків пальців.

Основна камера представлена одним модулем. Вона характеризується роздільною здатністю 48 Мп (сенсор Sony IMX586), максимальною діафрагмою F/1,7, оснащена оптичною системою стабілізації зображення і використовує фільтр Quad Bayer для забезпечення кращих результатів під час зйомки в умовах поганої освітленості 12-Мп режимі. До речі, новинка успадкувала спеціальний нічний режим зйомки від моделі One Vision.

Акумулятор ємністю 3600 мА·год підтримує швидку зарядку TurboPower потужністю 15 Вт (ЗП відповідної потужності йде в комплекті).

Смартфон Moto Z4 працює під управлінням ОС Android 9 Pie. В даному випадку використовується майже стокова версія Android 9 з рядом фірмових функцій на зразок Moto Actions.

Новий Moto Z4 зберіг підтримку фірмових модулів розширення функціональності Moto Mods і за додаткові $200 до нього можна буде придбати модуль Motorola 5G Moto Mod, який наділяє пристрій підтримкою мереж 5G.

Крім іншого в конфігурації моделі є порт USB-C і стандартний роз'єм для навушників і адаптер NFC. Крім того, в апараті використовується покриття P2i, що забезпечує захист від бризок.

Смартфон Moto Z4 пропонується в двох варіантах колірного оформлення: Flash Grey і Frost White. Продажі стартують 6 червня. Ціна, як уже було сказано вище, — $500. Сказати, що вона виглядає завищеною — це нічого не сказати. Незрозуміло, на які продажі розраховує Motorola за такої цінової політики, відзначають журналісти.

Найближчим часом має бути анонсована модель Moto Z4 Force, яка стане новим флагманом лінійки. Вона отримає SoC Snapdragon 855, 8 ГБ оперативної пам'яті, 128 ГБ флеш-пам'яті, і потрійну основну камеру.