Смартфон може бути розблоковано кимось іншим / фото Genk.vn

З'явився свіжий витік, який вперше демонструє процес налаштування технології розпізнавання за обличчям у майбутніх смартфонах Google Pixel 4 XL. В цілому, це схоже на Face ID актуальних моделях смартфонів компанії Apple.

Читайте такожНазвана дата анонсу смартфонів Google Pixel 4 (фото)

В'єтнамський сайт GenK надав розгорнуту інформацію про те, як працюватиме розпізнавання осіб в нових смартфонах Google. Тут можна виділити чотири ключові моменти:

Відео дня

Технологія працює як із звичайними, так і злегка затемненими сонцезахисними окулярами;

Зображення і біометричні дані, які використовуються для розблокування смартфона, зберігаються тільки на смартфоні. Ви можете видалити їх у будь-який час;

Смартфон може бути розблоковано кимось іншим, якщо він піднесе пристрій до вашого обличчя, а ваші очі в цей момент будуть відкриті;

Смартфон може бути розблоковано кимось іншим, схожим на вас, наприклад, братом/сестрою.

Це говорить про те, що Google розуміє всі недоліки технології, з якими користувачі, ймовірно, зіштовхнуться, і попереджає про них заздалегідь, передає itc.ua.

Є ще один цікавий момент: судячи із зображення на екрані налаштування, Google не придумала для цієї функції якоїсь химерної назви. Це просто «розблокування за обличчям». Після стартового вікна з інформацією йде анімація, яка показує як треба рухати головою, а внизу екрану є опція для тих, хто обмежений у рухах.

Єдиним біометричним методом захисту в смартфонах Pixel 4 буде розпізнавання за обличчям. Google вже офіційно підтвердила, що обладнує їх системою датчиків під назвою Soli. Крім розблокування, вона зможе виконувати функцію Motion Sense, яка дозволить користувачам здійснювати різні дії на пристрої за допомогою жестів, не торкаючись екрана. На жаль, ця функція на цьому зразку Pixel 4 XL не працювала.

Ще одна важлива особливість Pixel 4 XL – камера, яку, нарешті, зроблять подвійною. Тим не менш Pixel 4 XL в компанії з Galaxy S10 / Note10 і iPhone 11 буде відстаючим, оскільки не отримає надширококутний об'єктив. Зате зміниться інтерфейс додатка камери, в якому нова панель перемикання режимів зйомки розташована внизу екрана.