Шмуніс став дебютантом нового списку мільярдерів Forbes / фото RingCentral

Уродженець Одеси Владислав Шмуніс став дебютантом нового списку мільярдерів Forbes. Його статки оцінили в $1,3 млрд, основне джерело — частка в компанії RingCentral, що займається хмарною телефонією.

Читайте такожForbes назвавши ім'я найбагатшої людини в США

Як пише ain.ua, Шмуніс переїхав в США в 70-х разом з родиною. Закінчив Університет Сан-Франциско, працював у HP і Amex. У 1993 році заснував перший бізнес — Ring Zero Systems. Стартап створював Windows-додаток для телефонії та пошти, його передвстановлювали на ПК. Слідом компанію поглинула Motorolla, Шмуніс став мільйонером.

Відео дня

У 1999 році заснував RingCentral. Вона пропонувала доступну IP-телефонію — номери будь-яких міст Америки, дзвінки і прийом голосової пошти, автосекретар. Тарифи починалися з $10/міс., клієнти були з малого бізнесу. Вже до 2012 року у компанії було більше 250 000 платних користувачів і виручка в $300 млн.

У жовтні 2019 року RingCentral оголосила про партнерство з компанією Avaya. В обмін на $500 млн, компанія Шмуніса отримає доступ до нової хмарної платформи зі 100 млн користувачів.

RingCentral — публічна компанія, акції торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі. До укладення угоди з Avaya, компанія коштувала близько $10 млрд. Зараз капіталізація зросла до $13,4 млрд. У Шмуніса, який займає пост CEO — 8,5% акцій RingCentral.