У Полтаві з вимогою підвищити тарифи на проїзд страйкують приватні перевізники / фото УНІАН

У Полтаві сьогодні на маршрути не виїхали автобуси приватних перевізників, вони вимагають підвищити тарифи на проїзд хоча б до 6 гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, за інформацією начальника Полтавської комунальної диспетчерської Юрія Сябра, на маршрутах немає жодного автобуса приватних перевізників.

Пасажирів зранку перевозили тільки тролейбуси.

Відео дня

Читайте такожЦіни за паркування в аеропорту «Бориспіль» підскочили в два рази

Перевізники заявили, що вчора на засіданні міської комісії з питань транспорту вимагали підвищення тарифів, але рішення з цього питання прийнято не було. На засіданні перевізники попередили про зупинення перевезення пасажирів з 11 травня.

Виконуючий обов’язки мера Полтави, секретар міськради Олександр Шамота у Facebook заявив, що перевізники хотіли влаштувати «заколот».

«Що вчора відбулось!? Провалений заколот перевізників, зрежисований певними політсилами… Перевізники намагались разом із їх союзниками в міській раді протягнути це рішення!.. За планом, в суботу мало відбутись позачергове засідання виконкому, де мали підвищити проїзд. А план був такий: протягуємо через комісію і на суботу вимагаємо скликання виконкому, де і змушуємо підвищити тариф, і в понеділок їдемо вже по 6!», - написав Шамота.

Читайте такожНезважаючи на протести міськрада Харкова підтримала підвищення тарифів на проїзд (відео)

За його даними, перевізники сьогодні на засіданні комісії знову вимагатимуть підвищення вартості проїзду.

«На 10:00 заплановано продовження комісії, будуть спроби внести повторно це питання до порядку денного, тому звертаюсь до полтавців прийти і допомогти відстояти законну процедуру перегляду тарифу…», - додав Шамота.

Водночас заступник міського голови Олексій Чепурко вважає, що тариф на перевезення необхідно підвищувати.

Нині у Полтаві проїзд у маршрутках коштує 4-5 гривень за поїздку, перевізники вже неодноразово вимагали від місцевої влади підвищити ціни на проїзд.

Як повідомляв УНІАН, у Львові значно подорожчає проїзд у нічних автобусах.