Нові тарифи на розмитнення "євроблях" хочуть прив'язати по об'єму двигуна авто / фото УНІАН

В Україні пропонують ввести максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою в один-три долара за "кубик".

Читайте такожОстання поступка: Рада відтермінувала штрафи для "євробляхерів"

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на інтерв'ю міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Відео дня

За його словами, потрібно вивести максимально просту формулу для перереєстрації автівок на іноземних номерах. Це дозволить уникнути "спекуляцій та корупції".

"Ми готові на будь-які речі. Я взагалі пропоную, щоб ввести, як у Грузії, долар, два, або три з "кубика", - говорить Криклій.

Він переконаний, що прості та примітивні алгоритми значно спростять життя автомобілістів та дозволять відмовитись від послуг різних оцінювачів, адже там, де починається "важка калькуляція, там одразу з’являється корупція".

При цьому він зауважує, що реалізувати такий план дуже складно з погляду Мінфіна. Річ у тім, що усі надходження від розмитнення "євроблях" та інших автомобілів уже закладені до бюджету. Потім за ці кошти будуються дороги та фінансується медицина з освітою.

Тож Криклій зауважує, що лише у співпраці Міністерства інфраструктури з Мінфіном можливо вивести раціональну формулу, бо якщо громадяни менше заплатять податків, то десь менше державні заклади чи проекти отримають фінансування. Тому баланс знайти досить складно, говорить він.

Як раніше повідомляв УНІАН, 22 серпня в Україні офіційно набули чинності штрафи для "євробляхерів".

При цьому за новими правилами у разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачений штраф у розмірі 85 тисяч гривень.

Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто розмір штрафу становить 170 тисяч гривень або передбачена конфіскація таких авто.