Найближчим часом Міністерство оборони України планує провести підводні випробування підводного човна "Запоріжжя".

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Вихід підводного човна «Запоріжжя» в море - це знакова подія, тому що з підводним човном відроджується цілий рід Військово-Морських сил: підводні сили. Найближчим часом цей підводний човен планує зануритися, і будуть проведені ходові випробування в підводному положенні", - сказав І.Кабаненко.

За його словами, після ходових випробувань підводний човен "Запоріжжя" буде введений в бойовий склад флоту.

І.Кабаненко також повідомив, що Міноборони проводить серйозну роботу з відновлення та оновлення озброєння та військової техніки. З початку року, за його словами, оновлено 10 літаків і до кінця року планується оновити ще 30.

Крім того, І.Кабаненко повідомив, що на підприємствах триває капітальний ремонт 130 одиниць озброєння, які Міноборони планує отримати в своїх військах в жовтні-грудні 2012 року. Це вертольоти, зенітно-ракетні комплекси, бронетанкова техніка і бойові кораблі. Також, за його словами, планується модернізувати 21 зразок озброєння та військової техніки.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня підводний човен «Запоріжжя» вперше, починаючи з 1993 року, з використанням власної силової установки, в надводному положенні вийшлов у Чорне море для проведення першого етапу ходових випробувань.

12 червня підводний човен «Запоріжжя» вийшов у море на один день для проведення випробувань в надводному положенні.

Підводний човен увійшов до складу українських ВМС в 1997 році в результаті поділу Чорноморського флоту колишнього СРСР.

За 2001-2011 роки підводний човен "Запоріжжя" був капітально відремонтований.