Помічник президента РФ Аркадій ДВОРКОВИЧ вважає, що студентів треба позбавити стипендій, інформує Эхо Москвы.

На думку А.ДВОРКОВИЧА, після навчальних занять молоді люди увечері повинні знаходити собі роботу і самостійно заробляти на життя.

"Скажу непопулярну річ, але вважаю, що це правильно: якщо ми всі вважаємо, що всього потрібно добиватися своєю працею, що працювати повинно стати модним, потрібно відмінити стандартні стипендії у студентів, тому що це неправильний сигнал, що ти за сам факт свого навчання отримуєш компенсації. Можна працювати після навчання: на кафедрі, в бібліотеці, в кафе, переклади робити. Якщо талановитий математик - може працювати у свого професора на кафедрі, допомагати робити дослідження і отримувати за це гроші", - сказав А.ДВОРКОВИЧ.

Відео дня

Пропозиція про відміну стипендій порушує право будь-якого громадянина Росії на загальнодоступну освіту, оскільки змушує молоду людину піти на роботу, а не до інституту, вважає голова Російського студентського союзу Артем ХРОМОВ.

"Саме держава повинна забезпечити студентам можливість здобути освіту, адже в Конституції чітко прописано, що освіта має бути загальнодоступною. Але її не можна отримати ніде, окрім як у навчальній установі, а робота відволікає від освітнього процесу", - сказав А.ХРОМОВ.