Спікер передвиборного штабу Зеленського Дмитро Разумков  / REUTERS

На сьогодні неможливо провести демократичний виборчий процес на окупованих територіях Донбасу. А вступ України до НАТО – важливо та іншої альтернативи руху держави в цьому напрямку немає.

Таку позицію кандидата у президенти Володимира Зеленського озвучив спікер його передвиборного штабу Дмитро Разумков на форумі українських лібералів "Люди Важливі". Про це пише "24Канал".

"Що стосується війни на сході і мінських угод, справді, "Мінськ" – не ідеальний, з ним багато питань. Протягом багатьох місяців це питання буксує, але, на жаль, ніхто не може запропонувати іншої альтернативи. До мінського процесу прив'язані всі ці санкції, які на сьогодні діють щодо Російської Федерації, і поміняти весь цей процес буде дуже важко", – сказав Разумков.

Відео дня

При цьому він додав, що мінський процес цілком прийнятний, попри його недосконалість.

Читайте такожЗеленський про перепалку з Порошенком: намагаюся "бути мужиком" (відео)

"Інше питання, що Росія все, як завжди, намагається перевернути з ніг на голову і піти у зворотному порядку – спочатку провівши вибори. Це можна назвати, як завгодно, але провести сьогодні демократичний процес на окупованій території просто неможливо", – переконаний спікер штабу Зеленського.

Тож єдиний шлях вирішення конфлікту на Донбасі – спільні дипломатичні дії України та міжнародних партнерів, зазначив Разумков.

Повернення окупованих територій Донбасу і Криму має відбуватися виключно на умовах України, озвучив позицію Зеленського спікер його штабу.

Щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України, то "цивілізаційний вибір країни був зроблений давно", сказав Разумков.

"Вибір був підтверджений у 2014 році загибеллю людей на Майдані під час Революції Гідності. Він підтверджується тим, що українська армія відстоює наш суверенітет на сході країни, але це ще важкий шлях, який нам належить пройти", – сказав спікер штабу Зеленського.

"Якщо ми говоримо про інтеграцію до Північноатлантичного альянсу – так, це справді важливо і, на жаль чи на щастя, іншої альтернативи руху України в цьому напрямку немає", – сказав Разумков.