Відсутність лікарні на Троєщині – одна з найбільших проблем району. Тут проживає майже 500 тисяч людей, і вони явно заслуговують на те, щоб мати доступне медичне обслуговування. Роками київська влада обіцяє побудувати тут лікарню, але віз і нині там.

Жителі Троєщини вважають цю проблему однією з найважливіших. Їм дошкуляє саме необхідність їхати до сусідніх районів, щоб отримати медичну допомогу або народити дитину. Народний депутат, котрий обирався у 2014 році за цим округом – Борислав Береза, за ті 5 років, які він представляв округ, так і не спромігся вирішити це питання.

Зараз у мешканців району з’явився реальний шанс отримати довгоочікувану лікарню. За мажоритарним округом № 213 балотується молодий лікар Артем Дубнов, який взявся виконати це амбітне завдання. Наразі його команда зібрала кілька тисяч підписів мешканців району, і процес продовжується. Вони потрібні як додатковий аргумент для виділення державних коштів під цей масштабний інфраструктурний проект.

Відео дня

На думку Артема Дубнова, заяви міської влади про якісь перешкоди на шляху до появи медичного комплексу – це відмовки. Він сам лікар за фахом, є співвласником стоматологічної клініки «Клініка Дубнової Стоматолог і Я», і точно знає: за бажання можна знайти і проектантів, і знайти фінансування під проект, у тому числі, через залучення іноземних інвестицій. Аби була політична воля і прагнення справді робити, а не лише вести розмови.

«Щойно я почав перейматися проблемами Троєщини, виділив відсутність лікарні, поліклініки та пологового будинку як одну з пріоритетних. Почали розбиратися, що потрібно зробити. Самотужки з цим не впоратися: потрібна державна допомога, серйозне фінансування. Але саме зараз ми маємо унікальну можливість зрушити з мертвої точки цей проект», - переконаний Дубнов.

Таку впевненість йому дають останні результати соціології: партія «Слуга народу» може набрати до 50% голосів, завівши до Верховної Ради найбільшу фракцію в історії українського парламенту. З підтримкою такої фракції реалізація навіть такого масштабного проекту, як лікарня на Троєщину, виглядає цілком можливою. 

Жителі Троєщини так втомилися від відсутності доступного медичного обслуговування, що двічі їх просити підписатися під зверненням про будівництво лікарні не треба. Вони й самі охоче це роблять. Щоправда, не приховують скепсису: стільки років влада обіцяє побудувати лікарню, але нічого так і не робиться.

«Недовіру людей можна зрозуміти. Їм вже стільки років дурили голови цією лікарнею, обіцяли, що вони вже не вірять. Але цього разу все буде по-іншому. Я – сам лікар зі стажем, із досвідом закордонного навчання, і маю уявлення про те, якою повинна бути лікарня. По-друге, я все звик доводити до кінця, тому не кину проект, якого потребує півмільйона людей, на півдорозі. І, головне, за моєю спиною стоятиме потужна фракція «Слуга народу», з якою ми зможемо вирішити будь-яке питання», - переконаний Артем Дубнов.