У рейтингу до міської ради лідирує партія "За майбутнє" / фото УНІАН

Лідером у рейтингу партій до Волинської обласної ради стала партія "За майбутнє", яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Про це свідчать дані опитування, проведеного 10-14 вересня соціологічною групою "Рейтинг" серед мешканців Волинської області. 

12% мають намір проголосувати за партію "Слуга народу", 11,7% - за партію "Європейська солідарність", 9,9% - партію "Батьківщина". На межі прохідного бар’єру Радикальна партія з рейтингом 5,4% та "Свобода" – 4,3%.

Відео дня

Рейтинг інших партій – нижче 4%. Не визначились із вибором – близько 18%.

Місцеві вибори 2020: опитування показало, які партії лідирують у Волинській області

У рейтингу до міської ради лідирує партія "За майбутнє" з рейтингом 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. Далі – "Європейська солідарність", яку готові підтримати 14,7%, громадський рух "Свідомі" з показником 13,8%, партія "Слуга народу" – 9,1%, "Свобода" – 6,4%, "Батьківщина" – 6,2%.

Рейтинг інших політичних сил – нижче 4%. Не визначилися – близько 13%.

Місцеві вибори 2020: опитування показало, які партії лідирують у Волинській області

Серед кандидатів у мери Луцька лідером став Ігор Поліщук від партії "За майбутнє": 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії "Слуга народу", 10,5% - Вусенко Юлію від партії "Європейська солідарності", 9,9% - Шибу Богдана від партії "Голос" і 9,1% - Наточій Аллу від руху "Свідомі". 4,9% мають намір підтримати Миколу Федика від партії «Свобода», та 4,5 % - Чебелюк Ірину від партії «Батьківщина».

Не визначились, за кого голосуватимуть близько 18-19% опитаних.

Місцеві вибори 2020: опитування показало, які партії лідирують у Волинській області

В опитуванні брали участь мешканці Волинської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 638 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,9%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).